Hoppa till innehåll
Hem » Volkswagen ID.4 – den populäraste elbilen

Volkswagen ID.4 – den populäraste elbilen

Grattis till Volkswagen som fortsätter att toppa listan med eldrivna suven ID.4 över de mest nyregistrerade elbilarna i Sverige hittills i år.

Trots stigande elpriser så är det fortfarande billigare att åka elbil är att tanka bensin eller diesel. Under oktober registrerades 2 748 nya Volkswagen personbilar. Det innebar en marknadsandel på 12,3 procent (oktober 2021: 11,1 procent). Volkswagen ökade registreringarna med 23,8 procent i oktober, vilket var en större ökning än totalmarknaden som steg med 12,1 procent jämfört med samma månad förra året. Detta enligt statistik från Mobility Sweden.

Efter tre raka månader som den mest registrerade elbilen kom ID.4 på andra plats i oktober med 618 nya registreringar. Hittills i år har 6 242 exemplar av ID.4 registrerats, vilket innebär en fortsatt total förstaplats bland elbilarna.

Eldrivna-Volkswagen ID.4

Utöver 618 exemplar av ID.4 registrerades även 270 exemplar av ID.3 och 235 exemplar av ID.5 i oktober. Detta ger en andel elbilar på 40,9 procent, vilket kan jämföras med 35,5 procent för totalmarknaden.

Nyligen kom beskedet att Volkswagen från och med år 2033, som senast, bara kommer att tillverka elbilar i Europa. På den svenska marknaden kommer omställningen till 100 procent elbilar troligtvis att gå snabbare än så.

Något som fortsätter i full fart är Volkswagens satsning på nya elbilsmodeller. Fram till år 2026 planeras tio nya modeller på den globala marknaden. Volkswagen kommer då att erbjuda en modell i alla relevanta segment, från en mindre instegsmodell till det nya flaggskeppet Aero B.