Hoppa till innehåll
Hem » Allting ifrån de stora kända komikerna från Amerika som Eddie Murphy, Dave Chappelle

Allting ifrån de stora kända komikerna från Amerika som Eddie Murphy, Dave Chappelle

Jag älskar komiker, jonglörer och magiker. Magiker och underhållare är bland det bästa jag vet.

Allting ifrån de stora kända komikerna från Amerika som Eddie Murphy, Dave Chappelle, Bill Burr, Richard Pryor med flera. Just Richard pryor var en riktig föregångare inom stand-up comedyn, han inspirerade bland annat Eddie Murphy och Eddie inspirerade i sin tur Dave Chapelle och en hel ny generation av komiker. Precis som David Copperfield inspirerade en hel generation av magiker att börja med magi. Vissa personer har den effekten, vare sig de är magiker, komiker eller sångare.

 

Jag tycker det är svårslaget med just den typen av underhållning, vare sig man ser det live eller på tv, youtube med mera. Då pratar jag om magi och stand-up comedy.

Just nu ligger vi i startgroparna på företaget att arrangera ett företagsevent i Göteborg där vi har tänkt att ha någon form av liveunderhållning, vi har inte riktigt bestämt oss för vad det ska vara.

På bordet ligger att vi ska ha någon form av livemusik, vare sig det är en känd artist som exempelvis Carola eller Miss Li eller ett coverband. Men det är den underhållningen vi ska ha efter middagen, inte under själva middagen när vi äter. Då är det tänkt att vi ska köra något annat.

Vi har diskuterat om vi ska ha en ficktjuv eller tankeläsare, någon pratade om jonglör men även en komiker. Helst skulle jag vilja ha allt då jag älskar den typen av underhållning.

Men skulle jag välja en sak så skulle jag köra på en magiker, magi är så brett så det brukar passa alla. Allt från att de kan trolla vid bordet och underhålla en publik på nära håll eller att de kör en show från scen. Mångsidigheten är stor. Det är det jag gillar, oftast blandar de även in mycket humor och medverkan från publiken.

Det finns lite olika bra magiker i Sverige, Joe Labero, Brynolf & Ljung med flera, sen finns det ju många utomlands. Exempelvis Mac King och en massa andra.

Ett annat hett kort är komiker som sagt, några nämnde David Batra eller Johan Glans, de är båda fenomenala underhållare och gör att man viker sig av garv. Fredrik Andersson är också en annan up and coming star, han är vass och har grymt bra skämt. Han är även före detta trollkarl.

Apropå magi igen så hade det ju varit riktigt coolt att boka David Blaine, men han har vi knappast råd med. Men kolla videon på när han blåser Will Smith, reaktionen är makalös.

Det viktiga är att det är något som håller högt tempo och som ger energi från scenen, så folk vaknar till liv och inte somnar. Det är A och O.

Värsta som finns är när det är tråkigt. Men jag har stora förhoppningar om att vi kommer att komma fram till något bra som passar alla, eller i alla fall merparten av våra deltagare.

Vare sig det blir sång, trolleri, stand-up comedy, jonglering eller något annat.

Det brukar alltid lösa sig på nåt sätt.